Anasayfam Yap    -
Reklam     -
Kunye     -
Son Mansetler    -
Iletisim                                 
Facebook    -
Benzine Zam
Haftasonu plan yapmayın !
''Cep''te bu oyuna düşmeyin !
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İstediğiniz Bileti Görün

İstediğiniz Bileti Görün
İki üniversite öğrencisi tasarladıkları internet sitesiyle istediğiniz niteliklerdeki bilete ulaşma imkanı sağlıyor.
11.08.2012 / 14:15


 



Site sayesinde tek kişilik koltukları olan, film izlenebilen yeni model araçları seçmek; varış saati, peron numarası ya da güzergahı görmek ve gidilen yere en ucuz bileti bulmak mümkün.



Bilkent Cyberpark’ta faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Yiğit Gürocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı Ali Yılmaz ile geçen yıl bayram döneminde, memlekete gidebilmek için bütün otobüs firmalarını dolaştıklarını, tüm seferlere tek tek bakmak zorunda kaldıklarını anlattı.



Gürocak, o dönem firmaların bir arada olduğu ve en uygun seferleri gösteren bir sistem bulunmadığını fark ettiklerini dile getiren Gürocak, bu düşünceden hareketle bir şirket kurduklarını söyledi.



 Yurt dışındaki uçak şirketlerini bir arada toplayan internet sitelerini araştırdıklarını ifade eden Gürocak, ”Daha sonra bu işin hedef kitlesi olan üniversite öğrencilerine sorduk ve bu konunun onların ortak problemi olduğunu fark ettik. Eylül ayında da serüven başladı” dedi.



”Artık öğrenci yolculukta film izlemek istiyor”



”www.obilet.com” adını verdikleri sitenin, herhangi bir noktadan başka bir noktaya direkt sefer imkanı olup olmadığını görmeyi sağlandığını vurgulayan Gürocak, direkt seferlerin bulunmadığı yerler için de ”aktarma algoritmasının” en uygun aktarmalı yolculuğu bulduğunu anlattı.



Ardahan’a gitmek isteyen bir kişinin o şehre giden firmaları siteden görebileceğini ancak bir Ankara-İstanbul seferinde sadece Türkiye’deki en iyi 7 firmanın listeleneceğini dile getiren Gürocak, şöyle devam etti: ”En seçkin firmalar ile diğer firmaların fiyat aralığı arasında net bir ayırım kalmadı. Sadece seçkin firmaları listelemek istememizin nedeni bu.



İstatistiklere göre geçen yıl Türkiye’de 250 milyon otobüs bileti satılmış ve bu işlemlerin yaklaşık yüzde 10’u internet üzerinden yapılmış. İnternet üzerinden biletleri satılan 7 firmaya baktığımızda bunların bir günde 30 seferi varken alelade bir firmanın sadece 3 seferi var. Zaten artık öğrenci, varsa daha seçkin firmayı tercih ediyor. Çünkü yolculukta film izlemek, müzik dinlemek de istiyor.



Ayrıca, sitemiz üzerinden bilet alanların hangi şirketten alışveriş yaptığının bir önemi olmadan puanı birikecek. Puanlarla da istediği şirketten bilet alabilecekler. Yani, ortak bir sadakat kartı oluşturmuş oluyoruz.”



”Peron numarası bile var” Yiğit Gürocak, tasarladıkları internet sitesiyle ilgili şu bilgileri verdi:



”Uzun yolculuk yapacaksanız ve bu nedenle rahat olmak istiyorsanız tek kişilik koltukları olan firmaları, film izlemek istiyorsanız bu hizmeti veren firmaları sınırlandırabiliyorsunuz. Araç özelliklerini belirleyebilir, en ucuz firmaları sorabilirsiniz. Sitemizde her otobüsün tahmini varış süresi ile varış saati yazacak. Peron numarası bile var. Ödeme sayfası da gayet basit ve güvenilir.



Siteye reklam alma gibi bir düşüncemiz yok. Sattığımız bilet üzerinden otobüs şirketinden çok ufak bir komisyon alıyoruz. Tüketiciye hiçbir şekilde yansımıyor.” Slogan olarak kendilerine ”Aradığınız o bileti bulmak artık o kadar da zor değil”i seçtiklerini söyleyen Gürocak, önümüzdeki günlerde kullanışlı bir arayüzle yayına çıkmayı planladıklarını kaydetti.


Etiketler:
Bu haber toplam 5 defa okundu
YAZARLAR