Anasayfam Yap    -
Reklam     -
Kunye     -
Son Mansetler    -
Iletisim                                 
Facebook    -
Benzine Zam
Haftasonu plan yapmayın !
''Cep''te bu oyuna düşmeyin !
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

TSK'dan Tarafa Yanıt

TSK'dan Tarafa Yanıt
Genelkurmay Başkanlığı, zamanında bilgilendirme yapıldığını belirtti.
11.08.2012 / 14:08


 



Genelkurmay Başkanlığı, Hükümetin ve kamuoyunun her konuda doğru ve zamanında bilgilendirildiğini bildirdi.



Genelkurmay Başkanlığı 10 Ağustos 2012 tarihli “Taraf” gazetesinde yer alan Genelkurmay Başkanlığının Hükümete yanlış bilgi verdiği yönündeki haberle ilgili bir açıklama yaptı. Genelkurmay açıklamasında “Genelkurmay Başkanlığı her konuda Hükümetimizi ve kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirmektedir. Haber, tamamen spekülatif mahiyet taşımaktadır” denildi.



Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na “Suriye uçağı uluslararası sularda düşürdü” şeklinde yanlış bilgi verdiğini iddia eden bir haber kaleme almıştı. Baransu haberinde, "AKP ve Başbakan Erdoğan kendilerinin kandırıldığını düşünüyor.



Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na da çok kızgınlar. Her iki kurum da hem Cumhurbaşkanlığını hem Başbakanlığı başta koordinat olmak üzere birçok konuda yanlış bilgilendirmiş. Uçakla ilgili sunulan bilgilerin büyük bir bölümünün daha sonra doğru olmadığı ortaya çıkmış" iddiasını ortaya attı. Baransu’nun yazısındaki iddialardan bir bölümü şöyle:



“-Dünyaya F-4 jetinin uluslararası sahada düşürüldüğünü söyleyen Ankara şimdi “yanılgının” sorumlusunu arıyor.



Hem Köşk hem hükümet uçağın Suriye hava sahasında düşürüldüğünü artık kabullenmiş. AKP ve Başbakan Erdoğan kendilerinin kandırıldığını düşünüyor. Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na da çok kızgınlar.



Her iki kurum da hem Cumhurbaşkanlığını hem Başbakanlığı başta koordinat olmak üzere birçok konuda yanlış bilgilendirmiş. Uçakla ilgili sunulan bilgilerin büyük bir bölümünün daha sonra doğru olmadığı ortaya çıkmış. Yabancı ülkelerden gelen bilgiler de bunu teyit eder durumda.



Konuyla ilgili bilgi vermek üzere Köşke çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sorularını cevaplayamadığı da konuşuluyor.



Askeri cenahtan yanlış bilgi alıp, kamuoyuna ve tüm dünyaya sert açıklama yapan Erdoğan’ın danışmanlarından bir isim de Hava Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileriyle bir toplantı yapmış. Toplantının konusu düşürülen uçak ve hükümete verilen yanlış bilgiler.



Danışmanın toplantıda sinirlenip askerle dalga geçtiği de Ankara’da gazetecilerin diline düşmüş bile.”






Etiketler:
Bu haber toplam 5 defa okundu
YAZARLAR